Modern Architecture For Charitable Purposes In Fukushima

Editor   August 21, 2014   Comments Off on Modern Architecture For Charitable Purposes In Fukushima

modern architecture Fukushhima children Centre for charitable purposes

Modern architecture in the form of the donut

The Pritzker Prize-winner Shigeru ban is on the way to the opening of the Aspen Art Museum and the children’s Community Center in Fukushima, Japan. The project is part of the efforts to overcome the consequences of the tragic disaster which has shocked the whole world years ago.


Involved in it was the so-called voluntary architect network. It has built the childrens art Maison. It also has the support of the Louis Vuitton and Moët Hennessy Group (LVMH) get.

Donut-shaped solar community in the center of Fukushima kids

LMVH Fukushima children centre opening modern architecture sustainability

The building shows the shape of a donut. Furthermore, it is equipped with solar panels. It has a library and community rooms. In these, the Fukushima have children to support.

Official opening ceremony

modern architecture charity LMVH Fukushima children centre opening

The Center opened recently in the July, 2014

modern architecture Fukushima children centre opening charity purpose LMVH

The LVMH kodomo art Maison is a new Church, which was dedicated to the children in Fukushima. The two-storey building was designed and built by Shigeru ban and the voluntary architect network. Now, this is one of the latest examples of sustainable modern architecture in the city.

In July 2014, was also opened by any official ceremony. City and the Prime Minister of Bhutan took part in this the Mayor of soma.

Children’s concert in the courtyard

LMVH Fukushima children Centre charity concert sustainable architecture solar panels

Modern architecture and charity

modern architecture LMVH Fukushima children Centre courtyard

Soma children’s orchestra played a concert in the courtyard in the Centre of the building. The project was funded by the Louis Vuitton Moët Hennessy.

Inside the donut, structure one also finds a courtyard, library for shared reading of fairy tales. Still, a reading room with room to grow vegetables are here. You can attach them by a vertical system from pots on the external wall.

The ceiling is inclined to the courtyard of the building. The top is covered with photovoltaic panels. So in the concept of architecture, it has included also generating energy.

Sustainable architecture – solar panels

LMVH Fukushima children Centre courtyard sustainable architecture roof solar panels

LVMH kodomo art Maison

LMVH Fukushima children centre opening modern House architecture

Windows allow access of sunlight, but avoid also the overheat and disturbing the eyes shining. The furniture inside were also designed by ban. They represent a range of work surfaces and seats. Register logically seamlessly into the general concept design and production from sustainable materials.

Courtyard of the modern building

LMVH Fukushima children Centre courtyard charity architecture

Green, sunny courtyard

LMVH Fukushima children Centre for sustainable architecture solar panels

Sustained by you and from the outside

LMVH Fukushima children Centre Interior modern House architecture

Media interest

modern architecture Fukushima children centre opening charity

Library and community spaces

modern architecture Fukushima children Centre charity

Library for community reading of fairy tales

modern architecture Fukushima children Centre Library charity

Related Ideas

Get more stuff like this
in your inbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.